skip to Main Content
Zoneterapi og akupunktur

Akupunktur og zoneterapi ved barnløshed

En graviditet kan, for nogle par, være svært at opnå og ufrivillig barnløshed kan være en belastende tilstand at være i. Akupunktur og zoneterapi stimulerer din fertilitet og virker fint sammen med fertilitetsbehandling, både inseminering og IVF og naturligvis også, hvis I prøver selv. Akupunktur og zoneterapi giver ro i kroppen og da mange kvinder føler sig stressede i tiden hvor fertilitetsbehandlingen foregår, er behandling med akupunktur og zoneterapi en pause og et rum at gå ind i for at opleve ro. Flere studier viser, at det gavner evnen og chancen for graviditet når en kvinde får akupunktur i forbindelse med hormonbehandling.

Når du kommer i behandling med akupunktur og zoneterapi hos mig, skal vi først danne et overblik over, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig. Derfor skriver jeg ned hvordan du har det, hvorfor du er barnløs og er i fertilitetsbehandling.

Som udgangspunkt følger jeg din cyklus og støtter op om den fertilitetsbehandling du måtte være i. Er du i tvivl om hvornår du skal starte i behandling med akupunktur og zoneterapi, så ring til mig.

Hvis du ønsker akupunktur og zoneterapi i starten af din graviditet for kvalme, væske i kroppen eller senere for eventuelle bækkensmerter og modning til fødsel, så noterer jeg også de ubalancer du måtte have, for at kunne give dig en grundig behandling.

Mange har brug for hjælp til at blive gravid, men du må ikke glemme, at langt de flest bliver gravide af sig selv uden de store problemer, og hvorfor skulle du ikke høre til den gruppe, så længe andet ikke er konstateret. Jeg har haft mange klienter, både kvinder og mænd, der kommer til akupunktur og zoneterapi, for at fokusere på sundhed før undfangelse og graviditet, selvom der ikke er nogen umiddelbare problemer.

Når man gerne vil være gravid er det altid en god idé at kigge på sin generelle sundhedstilstand. Det gælder både for kvinder og mænd. Hver især leverer vi jo en halvdel af det der skal blive til et sundt og raskt barn. Når kvinden er blevet gravid er det naturligvis hende der er fokus på, hende der bærer barnet, skal føde det, og senere amme det.

Ved forsøg (tyske og danske) der er lavet med akupunktur i forbindelse med fertilitetsbehandling, har man givet alle kvinderne den samme behandling, altså stukket nåle i de samme punkter. Det er for at kunne sammenligne resultaterne, men når du vælger at gå i behandling hos en akupunktør, er det vigtigt at du får en individuel behandling. Din behandling skal altid tilrettelæges ud fra den situation du er i. Vi har alle forskellige ubalancer i kroppen, og det er i forhold til dem, at hver enkelt kvinde skal behandles. Det vil altså sige, at det for nogle kvinder vil være fint at starte med behandling mens de f. eks er i nedregulering. Mens det for andre, med en anden baggrund er bedst at starte før de begynder i hormonbehandling, for at rette op på nogle specifikke ubalancer.

Hvis du har fået konstateret pco, er der mulighed for at øge dine muligheder for at blive gravid ved både at behandle dig med akupunktur, og ved at du kigger på din kost. En kost der giver dig et stabilt blodsukker er med til at regulere din egen hormonbalance, og kombineret er det gode værktøjer til at stabilisere dit hormonsystem. Jeg anbefaler dig gerne bøger der kan hjælpe dig.

Back To Top