Rustik Grønsagssuppe
Varm suppe her i efteråret (eller på andre tidspunkter) er nærende og kan næsten virke beroligende til frokost eller aften. Det giver en let mæthed og ifølge den kinesiske medicin, er varme supper og sammenkogte retter det, der nærer og løfter vores Qi og gør det nemt for vores fordøjelse, at omsætte og lagre næringsstofferne.
Denne suppe kan spises som den er, evt. med brød til. Hvis du vil supplere med protein, kan du stege lidt kylling eller fisk og spise til, eller koge 150 gr. skyllede røde linser med i suppen i ca. 20 minutter, til de er kogt ud.
Der er naturligvis også mulighed for at bytte nogle af grønsagerne ud, alt efter hvad du har i køleskabet. Hvis du bruger blomkål, klæder det retten at komme karry i også, de to, blomkål og karry, er gode sammen.
Til 4 personer, eller til flere dage. Kan fryses ned i portioner.
- 1-2 store løg
- 3-4 fed hvidløg
- 3-4 gulerødder
- 1 stor broccoli
- 1 stor squash
- 4-5 stilke grønkål
- Bouillon
- ½ spiseske Paprika
- ½ spiseske Gurkemeje
- ¼ spiseske Spidskommen
- Vand
- Lidt fløde
Fremgangsmåde
Skær løg i tern og snit hvidløget fint og steg det i lidt olie ved mellemhøj varme, til løget er klart, men ikke brunet. Kom snittede gulerødder i og lad krydderierne stege med også. Hæld ca. 1,5L bouillon i og hvis du gerne vil have røde linser i, er det nu du hælder de 150 gr skyllede linser i, så de kan koge med. Del broccolien i små buketter, skær squash i tern og rib den skyllede grønkål og snit den groft. Kom alle grøntsagerne op i gryden og lad det hele småkoge. Smag til med salt og peber og evt. mere krydderi og lidt fløde. Velbekomme.

