skip to Main Content
Hønsekødsuppe

Hønsekødsuppe

Opskriften her, er én af mine yndlingsopskrifter og den kan varieres i det uendelige.
Den er næringsfyldt og smagfuld og giver varmen.
Hønsekødsuppe siges at nære og give styrke. Derfor blev det tidligere brugt til syge der skulle komme sig og til barselskvinder. En lerkrukke med låg og bærehank bliver kaldt for en barselspotte og blev, tidligere, bragt til kvinder der havde født, så hun kunne komme sig og blive styrket.
Det er også den kinesiske tilgang, at suppen nærer og styrker blodet. Det er vigtigt når man skal amme og nære sit barn.
Spis den varm og gerne med varmende urter som peber, laurbærblade og karry. Men den skal ikke være stærk, bare rund og smagfuld.

Køb en god kylling eller suppehøne, gerne økologisk. Læg den i en stor gryde og hæld vand på, så det dækker. Ned i vandet kommer du også:
8-10 peberkorn
2 laurbærblade
salt
et stort løg i skiver
evt. en kvist timian

Kog den i en time til kødet næsten selv falder fra knoglerne. Tag kyllingen op, si suppen og hæld den tilbage i gryden, hvor du lader den koge stille og roligt. Mens suppen koger ind lader du kyllingen køle af og piller kødet fra.

karrypasta
champignon
broccoli
spinat
forårsløg
1 dåse kokosmælk

Når suppen er kogt ind til lidt over det halve, kan du røre en god karrypasta i, men smag til undervejs. Jeg er glad for champignon, især de mørke, synes jeg er gode i suppen. Skær brocccolibuketter og put dem i suppen også. Du kan også bruge skyllet frisk spinat og lidt snittet forårsløg. Til sidst rører jeg den tykke del af en dåse kokosmælk i og lægger noget at kødet tilbage i suppen.

Velbekomme.


Back To Top